MAHREMİYET EĞİTİMİ

Mahremiyet çocuklarımızla ilgili özel bilgiyi gerektiren bir eğitimdir. Bu bilgileri her anne ve baba tarafından bilinmesi evlatlarımızın o bakıma muhtaç oldukları zaman dilimini daha rahat ve kazasız belasız atlatmalarını sağlayacaktır.

İlk önce çocuklarımız şu üç vakitte anne ve babalarının yatak odalarına izinsiz girmemeleri lazım gelmektedir. Bu vakitlerde anne ve babalarının yatak odalarına girmek istediklerinde kapıyı çalarak izin istemeleri öğretilmelidir. İzinsiz bu vakitlerde yatak odasına girmeleri engellenmelidir. 24/NÛR-58: Ey îmân edenler! Sâhib olduğunuz köle (ve câriye)ler ve içinizden büluğ çağına girmemiş olanlar (yanınıza gireceklerinde), şu üç vakitte sizden izin istesin: Sabah namazından önce, öğle vakti elbiselerinizi çıkardığınız sırada ve yatsı namazından sonra.(Bunlar) sizin açık bulunabileceğiniz (muhtemel olan) üç vakittir. Bunların (bu vakitlerin)dışında, birbirinizin yanında dolaşan kimseler olarak (bulunmanızda) ne size, ne de onlara bir günah yoktur. İşte Allah, size âyetleri böyle açıklıyor. Çünki Allah, Alîm (her şeyi bilen)dir, Hakîm (her işi hikmetli olan)dır.)

Dikkat ederseniz Rabbimiz bu üç vakitte yani sabah namazından önce, öğle vaktinde elbiselerimizi çıkardığımızda ve yatsı namazından sonra anne ve babalarımızın yatak odalarına izinsiz girmemizi yasaklamaktadır. Bu üç vaktin dışında girmemizde herhangi bir sakınca olmadığı anlaşılmaktadır.

Bir iki yaşlarında çocuklarımızın yatak odalarını ayırmamız lazım gelmektedir. Çocuklarımızı başka odalara ayırmalıyız. Eğer böyle bir imkan fiziki olarak mümkün değilse yani ayrı bir odamız yoksa bu durumda yatak odamızda yatağımızdan en uzağa çocuklarımızın yatağını koymamız lazım gelmektedir.

4. yaşlarında özel bölgelere dokunulmamalıdır. Öperken bile çocuğumuzdan izin istemeliyiz. Çocuklarımızın vücutları çıplak olarak görülmemelidir.

4. yaşlarında aynı banyoda çıplak olarak anne ve babalarıyla banyo yapmamalıdır. Eğer böyle bir şey gerekiyorsa çocuklarımız giyinik olarak banyo yaptırılmalıdır.

4. yaşlarında çocuklarımıza tuvalet eğitimi verilmelidir. Bu eğitimde genellikle annelerimiz eğitimi vermelidir. Babalar kız çocuklarına bakmamalıdır. Erkek çocuklarına tuvalet yaptırabilirler.

Eğer çocuklarımıza üst değiştirilecekse bu durumda mutlaka anneler tarafından kız çocuklarının üstü değiştirilmelidir. Babalar kız çocuklarına karışmamalıdır.

Eğer evde bağımsız internet varsa çocuklarımızın girdiği internet siteleri mutlaka takip edilmelidir. Çocuklarımız bizlerden bağımsız internette dolaşmamalıdır. Eğer bu takibi yapmazsak Allah muhafaza çocuklarımız yanlış sitelere girerek dünyaları ve ahretleri mahvolabilir. Bakınız bugün akşam haberlerinde ülkemden iki kısa geçen hayat hikayesi anlatıldı da ne gördüm bilir misiniz iki çocuk internette savaş oyunu oynaya oynaya intiharı öğreniyorlar ve ikisi de gizlice intihar etmişler. Bu ne acıdır değil mi?!

Bakınız Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada örgütler internet üzerinden eleman devşirmeye çalışmaktaymışlar. Allah muhafaza evlatlarımızı eğer takip etmezsek evlatlarımızı orda burada ellerinde silahlı olarak bulabiliriz.

Çocuklarımızın izlediği çizgi filmlere mutlaka dikkat etmeliyiz. Çünkü yabancı çizgi filmlerde gizli mesajlar verildiğine şahit olmaktayız. Bakınız Bir örnek vereceğim sizlerde ne demek istediğimi inşallah anlayacaksınız. Hımen adlı çizgi filimde gizli Allah dışında varlıklara iman edilmesi teşvik edildiğine şahit olmuşumdur. Yerli ve mili çizgi filimler teşvik edilmeli. Keloğlan gibi…

Çocuklarımıza cinsiyetine uygun olarak giyindirmemiz lazım gelmektedir. Kız çocuklarımız kız gibi giyinmeli erkek çocuklarımız erkek gibi giyindirilmelidir. Birbirlerine karşı mutlaka bir farklılık olmalıdır. Kız çocukları erkek gibi erkek çocuklarımız kız gibi giyindirmemeliyiz.

Allah eksikliklerini vermesin inşallah…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24