17 Aralık Operasyonunun ardından Of'ta durum nedir?

Of Havadis, Of'un gündemini yorumlamaya devam ediyor... 17 Aralık operasyonunun ardından 2 Bakanını kaybeden Of, yerel seçimlere nasıl girecek... Operasyonun ardından Ak Parti Cemaat Kavgası Of'ta nereye varır... Ofspor'un ilk yarı durumu... İşte Of'un gündemi...

17 Aralık Operasyonunun ardından Of'ta durum nedir?
 Bakan gitti, Of öksüz kaldı

Son yıllarda aldığı yatırımlarla adeta altın yıllarını yaşayan Of’a nazar değdi. 2011 yılında yapılan seçimlere meclise 4 Oflu vekil gönderen Of, seçimlerin ardından kurulan 61.hükümete de 2 adet Bakan vermişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Of’un iki önemli ismi olmuştu.

 

Bakan Kılıç, Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzunun Of’a kazandırılmasını sağladı. Of İrfanlı Sahili Dolgu alanında yapılması planlanan Tesislerin 17 Aralık’ta ihalesi yapıldı. Tesislerin 500 günde tamamlanması planlanıyor.

 

Erdoğan Bayraktar ise sadece Of’un değil adeta Tüm Trabzon’un abisi oldu. Of’a yaptığı yatırımları saymaya sayfalar yetmez. Belde ve Köylerin içme suyu yatırımlarından tutun asfaltlanmasına kadar birçok yatırımı Of’umuza kazandırdı. Sadece Of’a değil elbette. Hayrat, Çaykara ve Dernekpazarı da bu yatırımlardan nasibini aldı.

 

Örneğin bizlerin yüzde ellisini kullandığı Of Cumapazarı yolunun Çaykara ve Dernekpazarlı hemşerilerimiz yüzde yüzünü kullanıyor. Yani Of’a yapılan bir yatırımın bölgeye katkısı var.

İnşallah Hastane ve stadyum projesi bu süreçten etkilenmeyecek. Ama şu bir gerçek ki araya kaynatılarak yapılan yatırımların Of’a gelmesi artık zorlaşacak.

 

Bayraktar siyasi acemiliğe mi kurban gitti?

2011 seçimlerine girilirken Of Havadis’te attığımız manşeti hatırlıyorum. “Türkiye seçime gidiyor, Of Bakan seçiyor” demiştik. Yani Bayraktar’ın bakan olacağını seçimden önce yazmıştık. Haksız çıkmadık çok şükür. Bakanlığı sürecinde her Of ve Trabzon ziyaretinde bulunmaya gayret ettik. Saymadım ama en az 35-40 programa katıldık. Yani Bakan Bayraktar’ı yakından takip ettik, konuşmalarını dinledik. Hemen hepsinde de bakan bir noktaya dikkati çekiyordu. Geldiği noktayı hatırlatıyor, milletten dua istiyordu. “Allah şaşırtmasın, Allah güç versin” diyordu. Siyaseten hep acemi olduğunu söyleyen Bayraktar, Aslında doğru bir sözünün siyaseten doğru olmadığı için, kurmaması gereken bir cümlesi yüzünden görevinden ayrıldı. Bu da bir kez daha Bakan Bayraktar’ın siyaseten acemi olduğunu gösterdi.

 

Tası tarağı toplar gideriz

Şubat ayında Trabzon’da katıldığı toplantıda oy hedefinden bahseden Bakan Bayraktar aksi bir durumda tası tarağı toplayıp gidebileceklerini ifade etmişti. Geldiğimiz ortamda Bakan Bayraktar bir gecede tası tarağı topladı ve gitti.

 

Bunun tüm bürokratlara, tüm seçilmişlere birer mesaj olmasını diliyorum. Mevkii ve makamlar geçicidir. Bir gecede geldiğiniz yere geri dönersiniz. Buna hepimiz hazırlıklı olmalıyız. Çıkarken kırıp dökerek çıkmayalım. Koltuktayken de kendimizi yükseklerde görmeyelim. Bir gecede tüm güçlerimizden arınıp sade bir vatandaş olarak halkın arasına dönebiliriz. En nihayetinde de birer sade kul olarak Allah’a dönmeyecek miyiz…

 

Bakan Bayraktar’ın olmayışı Of’ta Ak Parti’yi nasıl etkiler

Yaşanan sürecin ardından Of’ta hemen herkesin merak ettiği soru bu sürecin Of’ta Ak Parti’yi nasıl etkileyeceği. Bakan Bayraktar’ın desteği ile oluşturulan ilçe yönetiminin Bakan Bayraktar’ın hareketi karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor. Edindiğimiz izlenim, “Bakana teşekkür, yola devam” şeklinde. Bakan Bayraktar’ın Of’a yaptığı hizmetleri anlatan teşkilat üyeleri, yaşanan sürecin üzüntü verici olduğunu, ancak Ak Parti bayrağını dalgalandırmaya da devam edeceklerinin sinyallerini verdiler.

 

Özçelik’ten Belediye Personeline gözdağı

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin Of Belediye Başkan adayı ilçe başkanı Emel Saral oldu. Parti Meclisinin kararının ardından Of’ta düzenlenen toplantı ile CHP’nin başkan adayı kamuoyuna tanıtıldı. Saral’ın Başkanlıktan ayrılmasının ardından İlçe Başkanlığına da Başkan Yardımcısı Erdal Özçelik seçildi.

 

Emel Saral’ın tanıtım Toplantısı Of Belediyesi Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Yeni İlçe Başkanı Erdal Özçelik, Başkan Adayı Emel hanımın titiz çalışmasından bahsederek göreve seçilmesi durumunda Of Belediyesi Personeline de gözdağı verdi. Haberimizde bu detaya yer veremedik. Bu vesile ile hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum.

 

Saadet, MHP ve CHP tamam; sıra Ak Parti’de

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere yaklaşık 90 günlük bir süre kaldı. Saadet Partisi’nin adayını açıklamasıyla başlayan süreçte MHP ve CHP de adaylarını belirleyerek seçim çalışmalarına başladılar.

 

Ak Parti’nin adayı ile henüz belli değil. 9 Aday adayının müracaat ettiği Ak Parti’de ilk açıklamalarda adayın Aralık ayı başında netleşeceği ifade edilmişti. Ardından 10, 15, 20 Aralık ve ay sonu olarak açıklanan takvime şimdi de 10 Ocak eklendi.

 

Ak Parti’nin adayı Seçimden sonra açıklanacak

Adayın 10 Ocak’ta açıklanacağı ifade ediliyor. Bazı çevreler işi espiriye dökerek; “9 koldan çalışma Ak Parti’nin işine geliyor. Seçime kadar aday açıklanmayacak. Seçime Ak Parti diye girilecek. Seçimden sonra da başkan şudur diye atama yapılacak” diyenler var.

 

Seçim Takvimi netleşti

Elbette böyle bir durum söz konusu olamıyor. YSK Seçim takvimini açıkladı. Detaylı inceleme yapamadım henüz ama galiba partiler adaylarını 10 Ocak’ta YSK’ya bildirmek zorundalar. Yani 10 Ocak’a kadar Ak Parti’nin de adayının açıklanması gerekiyor. Şunun şurasında 10 Ocak’a ne kaldı ki? Az daha sabır…

 

Cemaat-Ak Parti kavgasında kim kaybeder?

17 Aralık operasyonunun ardından Ak Parti ile Cemaat arasındaki kavganın derinleştiğini hatta işin bedduaya kadar uzandığını bilmeyen kalmadı. Mit Müsteşarı Hakan Fidan operasyonundan daha da eskiye dayanan çatırdama, bu operasyonla adeta zirveye çıktı.

 

Önce dersanelerle gündeme gelen çatırdamanın son operasyonla uluslararası boyutu da ortaya çıktı. Günlerdir operasyonla yatıp, operasyonla kalkıyoruz. Sosyal medyayı yakından takip etmeye çalıştık bu süreçte. Gelinen noktada Of bu kavgadan çok ağır bir darbe aldı. İki bakanını birden kaybeden Of, süreci bu kadar zararla atlatabilecek mi?

 

Türkiye’nin yanı sıra Of’ta merak edilen bir soru da bu kavga Of’a nasıl yansır. Of’taki cemaat mensuplarının tümünün Ak Partili olduğu bilinen bir gerçek. Bu süreçten sonra cemaat yaklaşan yerel seçimde tercihini kimden yana koyar.

 

Ülke genelinde CHP ile yakınlaştığı öne sürülen cemaatin Of’ta CHP’ye mi, MHP’ye mi yoksa SAADET’e mi oy vereceği merak ediliyor. Bazı çevreler cemaatin bu işten ciddi bir kayıpla çıkacağını öne sürüyor, Ak Parti’nin oy kaybetmeyeceğini iddia ediyor. Bazı çevreler de Ak Parti’nin adayının önemli olduğu görüşünde. Adaya göre tercihlerin Saadet Partisi’ne kayacağı yönünde görüş belirtenler de var.

 

Kamu’da Sigara serbestleşti mi?

Sigara denince Üniversite yıllarımızdaki otobüs seyahatlerimiz aklıma gelir. Molalarda her türlü ihtiyacını gideren tütünkolikler, sigarayı otobüse bırakırlardı. Otobüse binince yakalardı sigarayı ve fosur fosur çekerek bizleri dumana boğarlardı. Sesimiz çıkmaz, itiraz da edemezdik. Yanımıza sigara içen biri denk geldiğinde 15 saatlik Trabzon-Konya yolculuğu çileye dönüşürdü.

 

İlk adımı rahmetli Erbakan atmıştı. Otobüslerde sigarayı yasaklamıştı. Dualarımız ona yeter. Yıllar önce bir büyük adım daha atılarak tüm kapalı alanlarda sigara yasaklandı. Sürmeneli vekilimiz Prof. Dr. Cevdet Erdöl’e bu vesileyle katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz.

 

Sigara yasağı başlarda iyi bir şekilde uygulandı. Ancak son dönemlerde bu yasağın uygulandığını göremiyoruz. Kamu kurumları başta olmak üzere, kapalı mekanlarda ve özellikle de stadyumlarda sigara yasağına uyulmadığına şahit oluyoruz.

 

Yetkililerimizin bu konuya gerekli önemi vermelerini ve kanunu uygulamalarını özellikle istiyoruz.

 

Of Belediyesi’nin en çalışkan ekibi İtfaiye Personeli

Genelde özel veya resmi farketmez, tüm kurumların personellerinden şikayet ederiz. Elbette resmi kurumlarda bu şikayetler daha fazladır. Of’un da kamuoyunun gözü önünde olması ve halkı direkt olarak ilgilendirmesi nedeniyle en büyük kurumu Of Belediyesi’dir. Of Belediyesi’nin personeli de her dönem bu şikayetlerden nasibini alır. İşini tam layıkıyla yapan insan sayısı azdır diye şikayetlere maruz kalır.

 

Of Belediyesi bünyesinde görevini layıkıyla yapan bir kurum var. Birkaç kez şahit olduğum çalışmalarının ardından bu yazıyı yazmak istemiştim ama olmamıştı. En son geçen haftaki hasta kurtarma operasyonunun ardından bu yazıyı yazmaya karar verdim.

 

İtfaiye Amirliği ve personelinden bahsediyoruz. Tekoba Köyü’nde yakın bir zamanda meydana gelen gece yarısı yangını ve Of Çay Fabrikası’ndaki gece yarısı yangınlarında özellikle dikkatimi çekmişti çalışma ekibi. Son olarak da geçen hafta binadan hasta kurtarma operasyonundaki titiz çalışmalarına şahit olduk.

 

İtfaiye ekibinin yaz aylarında köylere ve beldelere içme suyu taşıma yoğunluğunu da hesaba katarsak bu ekibe Of halkı adına bir teşekkür borcumuzun olduğunu belirtmek gerekir. İtfaiye Ekibi başında bulunan Cahit bey olmak üzere tüm personele teşekkür ederiz. Elbette o ekibe güzel bir çalışma ortamı kazandıran Başkan Murat Saral’ı da unutmamak gerekir.

 

Ofspor başarılı mı?

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Temsilcimiz Ofspor, ilk yarıyı 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyetle topladığı 22 puanla 10.sırada tamamladı. Ligin tam ortasında yer alan Ofspor, Play Of grubunun 5 puan gerisinde, düşme hattının da 8 puan üzerinde bulunuyor.

 

Genel hatlarıyla bakıldığında Ofspor’un başarılı bir yarıyıl geçirdiğini söyleyebiliriz. Futbolcular ve teknik heyetin saha içindeki mücadelesi kadar yöneticiler de saha dışında mücadele ettiler. Oyuncular ve teknik heyet puan toplama peşinde koşarken yöneticiler de borç yükünden kurtulabilmek için çalmadık kapı bırakmadılar.

 

Henüz haberleştiremedik ama Ofspor’un facebook sayfasında yayınlanan iki belge dikkatimi çekti. Uzun bir aradan sonra Ofspor, Vergi Dairesi’nden ve SGK’dan borcu yoktur yazısı alabilmiş. Bu yazıları alabilmek borcun tamamen bittiği anlamına gelmez belki ama bu kadarı bile yapılan mücadeleyi gösterir. Tebrikler Olcay başkan, tebrikler yönetim. İnşallah kısa sürede hem borcunu azaltan hem de ligde de başarılı olabilmeyi başaran bir yönetim olarak Ofspor tarihine geçeceksiniz.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
FATİH SEYHAN
FATİH SEYHAN - 10 yıl Önce

BAKAN OLDUDA NE OLDU VEYA VEKİL OLUNCA OF DA HAYAT NASIL ŞEKİLLENDİ BEN BURADA VE DİĞER İLGİLİ YERLERDE SÜREKLİ YAZDIM DURDUM YALAKALIK OLMASIN DÜRÜSTLÜK OLSUN DİYE AKP YE OY VERMEYECEĞİMİ ŞİKECİLERİ KORUYAN SAYIN BAŞBAKAN VE SPOR BAKANI SAYESİNDE DEKLARE ETMİŞDİM AMA ETME BULMA DÜNYASI BU YİNE AKP Yİ BEN SAVUNUYORUM DİYORUMKİ EY BAYRAKTAR YAZIK ETTİN KENDİNE REZİL EYLEDİN TRABZON VE OFU ZİRA SU ALAN GEMİYİ EN SON SİZ TERK EDECEKDİNİZ

OFLULAR
OFLULAR - 10 yıl Önce

KAYBEDEN OFLULAR OLDU. KOLTUK TATLI GELDİ TEŞKİLAT YOLA DEVAM DEDİ. TEPKİ....!

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24