Kadir Topbaş'ın istifası

Türkiye'nin gündemini sarsan İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın istifası ardından sular durulmuyor.? Bir çok belediye başkanına istifa edin baskısı bu sürecin bir başlangıcı. 

Fetö terör örgütünün gerçekleştirmeye çalıştığı 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası hep tek yürek olduk; kalbimiz vatan için attı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer alarak birlik ve beraberlik içerisinde bu büyük tehlikeyi atlattık.

Ülkemiz darda iken siyasi tercihlerimizin  bir önemi yoktur. Fetö terör örgütü bugün için bile büyük bir tehlikedir ve bu mikroptan bataklığı tamamen kurutmadan bu beladan kurtuluş imkânı görülmemektedir.

Her şey ortada o yaşanılan kötü tecrübeden ders çıkarmamız gerekirken çok akıllandığımızı söylemek biraz iyimserlik olacaktır.! AKP içerisinde bu işin gerçek mağduru Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bile paralel yapı ile etkin bir mücadele için hala ciddi kolları sıvamış görünmüyor.?

Siyasi ayağına dokunulamadığı Fetö örgütünün varlığı veya uzantıları, her yerde devam etmektedir. Bu durumdan hiç hoşnut değiliz. Bir kaç belediye başkanını istifa ettirmek veya Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Göçek gibi yılların kurt politikacısına mesaj göndermek gerçekten bu geminin artık su aldığını göstermektedir.

Bu işlerde hukuk devreye girmelidir. Türk yargısı  Fetöcü alçak darbe destekçisi sempatizanlarına karşı mutlaka görevini yerine getirmelidir. Eğer bunların arasında AKP'li bir belediye başkanı dahi varsa adalet mutlaka tecelli ettirilmelidir. herkes kendi yaptıklarıyla mutlaka yüzleşmelidir.

İstifaların ardından bir çok şaibe ortaya konuluyor. AKP'li belediyelerden çok pis kokular geliyor. Hiç kimse durduk yerde istifa etmez, ortada mutlaka bir çok sebep ve nedenler vardır. Bu durum zaten var olan kötü yönetmenin bir sonucundan da oluşmadı mı.
   
Güzelim ülkemizi siyasi ve şahsi menfaatler uğruna ne hale getiriniz kaybeden Türkiye Cumhuriyet'i devleti ve milleti olmuştur. Siyaseti kirli emellerine ve Fetö terör örgütüne alet eden aktivistler bu işin asıl suçlusu ve sorumlularıdırlar. 
     
Yarın ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz onun için AKP'li belediyelere ve siyasilere güvenimiz yoktur. Güven tıpkı bir ruh gibidir vücuttan çıktıktan sonra bir daha asla geri gelmez. Biz bu güveni kaybettik onu geri getirecek hiç bir çaba ve gayreti de maalesef göremiyoruz.
   
Bu gemi yavaş yavaş su almaya başladı. Metal yorgunluk mental yorgunluğa dönüştü.  2019 seçimlerinin çok şeyi değiştireceği beklentisi ümidiyle siyasilerimize bu mesajımızı iletmeyi görev adletmek bir sorumluluk olduğunu düşünmekteyim.

Ali KARACA
04.10.2017
İstanbul
YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24