Yarlı Derneği’nden Halep’e yardım

Merkezi İstanbul’da bulunan Hayrat Yarlı Derneği, Halep’te yaşanan insanlık dramında zor günler yaşayan Müslüman kardeşleri için yardım kampanyası düzenledi.

Yarlı Derneği’nden Halep’e yardım

Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalamayan Hayrat Yarlı Mahallesi sakinleri, düzenledikleri yardım kampanyası ile Müslüman kardeşlerine sıcak bir el uzattılar.

 

Trabzon Of Hayrat Yarlı Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Yaşatma Derneği çatısı altında toplanan yardımlar Halep’e ulaştırılmak üzere İstanbul’dan yola çıktı.

 

Dernek Başkanı Hafız Şirazi Kaba yaptığı açıklamada; “Son dönemlerde Müslüman coğrafyasında yaşanan sıkıntılardan dolayı ülkemize sığınan kardeşlerimize tarihimizin bize yüklediği misyon gereği elimizi uzatmamız gerekiyordu. Bu sebeple bizler İstanbul ilinde bir köy derneği olarak bu kış şartlarında mazlumlara el uzatmak için böyle bir kampanya düzenledik. 12 gün gibi kısa bir sürede gerek köylülerimizin gerekse dostlarımızın gayreti ve özverili çalışması ile kıyafet, kuru gıda ve battaniyeden oluşan bir tır insani yardımı hazırlayıp Halep’ten gelen kardeşlerimize gönderdik. Bu vesile ile tüm üyelerimize köylülerimize ve kampanyamıza destek olan tüm herkese teşekkür ederiz. İlkleri yapmak için yola çıkan Trabzon Of Hayrat Yarlı Köyü Derneği olarak bu çalışma ile diğer köy derneklerine örnek olmak niyetimizdir. İnşallah bu gibi çalışmalar artarak devam eder” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24