İçimizdeki Düşman

Çağımızın en büyük hastalığı benlik duygusudur. Son dönemlerde etrafımızda en çok vurgulanan kelimedir benlik. Bu zamanda benlik çok ileriye gitmiş, herkes kendince bir sınır çizmiş bu sınırları geçmemek adına kımıldamıyor bile.  Bu durum ise kişiler arasında ihtilaflara, tartışmalara, kavgalara, yol açmaktadır.

 

Kendini beğenmenin bir adı kibirdir. Gurur da onun dışa vurmuş halidir. İlk isyanın kibir yüzünden ortaya çıktığı düşünülürse, kibrin şeytani bir sıfatta olduğu ortaya çıkmaktadır. İçimizdeki düşmanı yok etmek için ne yapmak gerekiyor diye hiç düşündünüz mü hiç? Küçük yaşta yaz tatillerinde camilerde öğrettikleri Müslümanların yerine getirmesi gereken 32 Farzı bugün toplumumuzda kaç kişi biliyor ve uyguluyor.

 

İçimizde son yıllarda fesat, fitne, önyargı, gurur, kibir hakim. Yaşantımızda kimseye toz kondurmuyor her şeyi ben bilirim havası ile bireyselleşme yolunda ilerliyoruz. Toplum kutuplaştırılmış halinde Allah’ın selamını alıp-verme konusunda bile sıkıntı yaşanmaktadır. Kafalar öne eğilmekte, yolda görüp yönünü değiştiren kişiler ile karşılaşılmaktadır. Hâlbuki bu kişiler ile aynı safta namaz kılınmış, yemek yenilmiş, çay içilmiş, pasta yenilmişti.

 

Ortaya atılan bir iddia var ise bu araştırılmalı, sıcağı sıcağına fikir beyan edilmemelidir. Çünkü olayın hemen anlaşılması mümkün değildir. Muhatabı olmayan kişileri hedef tahtasına oturtarak kin oluşturmak kişiye yakışan bir durum değildir. Ne yazık ki kin, öfke, nefret diline alışarak ayrıştırılmış bir toplum haline geldik.

 

Aşağıdaki resim e baktığınızda aklınızdan geçecekleri tahmin edebiliyorum. Fotoğrafa dikkatli bakıldığı zamanda tahmin ettiğiniz değil gerçeğin farklı olduğunu anlıyorsunuz. 

 

Fotoğrafa ilk bakıldığı zamanda zannedeceksiniz ki; patates ve yumurta var. Ama gerçek öyle değil. Patatese benzeyen şey elma, yumurta sarısına benzeyen şey; Şeftali, Yumurta akına benzeyen şey: Yoğurt.

 

Sakın her habere inanmayın ve gerçekten doğruluğundan emin olmadığınız bir sözü yaymayın. Her gördüğünüze inanmak zorunda değilsiniz. Temkinli olun, acele etmeyin…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet VURAL İstanbul Bahcelievler Belediyesi
Mehmet VURAL İstanbul Bahcelievler Belediyesi - 8 yıl Önce

Mükemmel bir köşe yazısı.Hepimizin herkesin yaşadığı uhdemizde düşündüğümüz hiç bir zaman tasvip etmediğimiz toplumun yarasını anlatan ve çözüm yollarını ileten güzel bir yazı.Sevgili yazarımıza bütün çalışmalarında başarılar dilerim.

SERTAÇ KIZILKAYA
SERTAÇ KIZILKAYA - 7 yıl Önce

Evet her şeye inanmak zorunda değiliz.

banner81

banner22

banner21

banner24