Hayratlılar Kadir Gecesi’nde Sakal-ı Şerif’i ziyaret etti

Hayrat’ta düzenlenen Kadir Gecesi programında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’e Hayratlıların ilgisi büyük oldu.

Hayratlılar Kadir Gecesi’nde Sakal-ı Şerif’i ziyaret etti

Hayrat Müftülüğü tarafından düzenlenen Kadir Gecesi programına katılan vatandaşlar, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in Sakal-ı Şerif’ine yoğun ilgi gösterdiler.

 

Hayrat Merkez Camii’ndeki programda Müftü Hayrettin Kılıçbay, cemaate vaaz verdi. Gecenin mana ve önemini anlatan Kılıçbay, ilçede okunan ve kendilerine bilgisi ulaştırılan hatimlerin duasını yaptı.

 

Kılınan Teravih Namazının ardından  Merkez Mahallesi (Hundez) Camii’nde bulunan Sakal-ı Şerif, ziyaret açıldı. Selatü selamlar eşliğinde yapılan ziyarette Sakal-ı Şerif’i yakından görmek isteyen Hayratlılar, uzun kuyruklar oluşturdu. Programa Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu da katıldı.

 

Yoğun katılımdan memnunluk duyan Hayrat Müftüsü Hayrettin Kılıçbay yaptığı açıklamada;

"Peygamber (SAV) Efendimiz “bu geceyi ihya edenin geçmiş günahlarının bağışlanacağını’ bildirmiştir. Kur’an-ı Kerim’de, Ahzab suresinde ‘Peygamber Efendimizin biz müminler için canımızdan daha değerli olduğu bildirilmiş ve bu inanç da hamdolsun Müslüman milletimiz tarafından asırlardır aynı tazelik ve heyecanla yaşatılmaktadır.

 

Bizler de Hayrat müftülüğü olarak din kardeşlerimizin, hem ibadet şevkini artırmak, hem de bu geceyi ihya etme konusunda teşvik etmek amacıyla ilçemizde Merhum Tahir Efendi zamanından beri mevcut olan, ancak uzun zamandır ziyarete açılmayan Peygamberimizin (SAV) Sakal-ı Şerif’ini ziyarete açmanın faydalı olacağını düşündük.

 

Allah razı olsun Cemaatimiz de, din kardeşlerimiz de beklediğimizden daha büyük bir teveccüh ile hem tertip ettiğimiz Kadir Gecesi programına, hem de ‘Sakal-ı Şerif’ ziyaretine iştirak ettiler. Uzak köylerimizden, beldelerimizden ziyaretlerin saat 24.00’a kadar devam etmesi bizleri de memnun etmiştir.

 

Cemaatimiz teveccüh gösterdikçe bizler bu tür programlar yapmaya inşallah devam edeceğiz. Ben bu vesile ile başta ilçe halkımız olmak üzere bütün din kardeşlerimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor, Efendimiz (SAV)’in şefaatine nail olmamızı Rabbimden niyaz ediyorum” diye konuştu.

 

Haber-Foto: Şefik Üstündağ 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24