Hayrat Müftülüğü’ne Mustafa Kayış atandı

Hayrat’ta bir süreden beri boş bulunan İlçe Müftülüğüne Of Eski Vaizi Mustafa Kayış atandı.

Hayrat Müftülüğü’ne Mustafa Kayış atandı

Hayrat Müftülüğü’ne atanan Of eski Vaizi Mustafa Kayış görevine başladı.

 

2003-2007 yılları arasında Of Vaizi olarak görev yapan Kayış, Batman’ın Gercüş Müftülüğü ve Yurt Dışı Din Görevliliği’nin ardından Giresun Güce Müftülüğü görevinde bulunmuştu.  

 

Hayrat’a kendi isteği ile atandığını belirten Kayış; “Daha önceden Of’ta görev yapmam nedeniyle bölgemizi iyi tanıyorum. Hayrat’ta 76 personelimiz görev yapıyor. İnşallah güzel bir aile ortamı oluşturarak halkımıza en güzel hizmeti sunmak için gayret sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Mustafa Kayış Kimdir?

1972 yılında Araklı’da doğan Kayış, hafızlığını ve ilkokulu kendi köyünde okudu. Trabzon İmam Hatip Lisesi'nin ardından 1998 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'ne bağlı Gürpınar Köyü'nde İmam Hatip olarak göreve başladı. 2000 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı imtihanda başarılı olarak İstanbul Haseki Müftü ve Vaiz İhtisas  kursunu kazandı. 2002 yılı sonu itibariyle buradan mezun oldu ve Of Müftülüğü’ne vaiz olarak atandı. 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan görevde yükselme imtihanında başarılı olarak Batman'ın Gercüş İlçesine Müftü olarak atandı. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan yurt dışı sınavını kazanarak Danimarka’nın Kopenhag şehrine Din Görevlisi olarak gönderildi. 2012 yılında Giresun’un Güce İlçesine Müftü olarak atanan Kayış, on olarak da Hayrat İlçe Müftülüğüne atanan Kayış,  yılı Mart ayında Hayrat Müftülüğü’ne atandı. Müftü Kayış evli ve dört çocuk babasıdır.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 7 yıl Önce

SAYIN MÜFTÜM YENİ GÖREVİNDE SAĞLIKLI VE SIHATLI OLARAK BAŞARILAR DİLERİM.

Hivdanur karaman
Hivdanur karaman - 1 yıl Önce

Bende sizin gibi hafız olmak istiyorum aylem bana diyor ki evde hafız olunur mu bunu hiç bilmiyorum

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24