Hayrat Müftülüğü’nden Kutlu Doğum programı

Hayrat Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Hayrat Müftülüğü’nden Kutlu Doğum programı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hayrat Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt’un katılımıyla yapıldı.

 

Programa Hayrat Kaymakamı Muhammed Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Mikail Karalök, İlçe Müftümüz Mustafa Kayış, Yomra Müftü Hayrettin Kılıçbay, İlçe Emniyet Amiri İsmet Aydın, Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kutlu Doğum Platformu Üyeleri, Din Görevlileri, Basın Mensupları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

 

İlçe Vaizi Halil İbrahim Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mustafa Kayış yaptı.

 

Müftü Kayış konuşmasında Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İlçe Müftülüğü olarak yapılacak olan program ve etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

 

Müftü Kayış, 2017 Yılı Kutlu Doğum Haftasının temasının "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak tespit edildiğini belirterek; “İnsanlarımızın bugün her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşliğe muhtaç. Gelecek nesiller için çok çalışmamız gerekiyor. Dinimiz İslam’ın insanın ve toplumun güvende olması için canının, malının, aklının, neslinin, dininin korunmasını emrediyor. Bunun da ancak Hz. Peygamberin emin ve güvenilir örnekliğinin hayata geçirilmesiyle gerçekleşebilecektir” dedi.

 

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası ile ilgili sinevizyon gösterimi yapılırken Pınarca Mahallesi Yukarı Erkek Kur’an Kursu İlahi Grubu da ilahi dinletisi sundu.

 

Programın konferans bölümünde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu bir konferans verdi.

 

Güven toplumuna giden yolun Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygambere tabi olmaktan geçtiğini belirten Bozkurt, Hz. Peygamberi doğru anladığımız ve yaşantısını hayatımıza tatbik ettiğimiz sürece huzurlu ve emniyetli güvenilir bir toplum oluşacağını ifade etti.

 

Programın sonunda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen Yarışmalar neticesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Okullarımızda eğitim-öğretim gören öğrenciler arasında “Şiir, Kompozisyon Yazma ve Kırk Hadis Ezberleme” ayrıca Kur’an Kursu Öğrencileri arasında “Dini Bilgiler” yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 

Ödül töreninin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının davetlilere mehter sunumu yaparken Müftü Mustafa Kayış, konuşmacı İdris Bozkurt’a günün anlam ve öneminin anısına plaket takdiminde bulundu. 

Program öncesinde ve sonrasında Trabzon Kızılay Kan Merkezi tarafından kamu görevlisi personel ve vatandaşlarımıza yönelik olarak Kan Bağışı toplarken, Kutlu Doğum Programımıza katılan protokol üyeleri ile katılımcılara gül takdimi ve yemek ikramı yapıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24