30 Mart’ta Hayrat yükselişe geçecek

Saadet Partisi Hayrat Belediye Başkan Adayı Behram Yıldız, 30 Mart’ta Hayrat’ın Milli Görüş Belediyeciliği ile tanışacağını iddia etti.

30 Mart’ta Hayrat yükselişe geçecek

30 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde Saadet Partisi’nin Hayrat Belediye Başkan Adayı olan Behram Yıldız, hazırladığı projelerle Hayrat’ın çevre ilçelere ve tüm Türkiye’ye örnek olacağını ifade etti.

 

“Hayrat için hazırladığımız projeler ve heyecanımızla yola girdik” diyen Yıldız; “25 yıldır ilçemize hiçbir hamlesi olmayan belediyeden hizmet atağının zamanı geldiğini düşünerek yola çıktık. Kanunla düzenlenen ve harekete geçireceğimiz Kent Konseyi ile yapacağımız ve projelendirdiğimiz çalışmalarda herkesin söz sahibi olmasını sağlayarak feodal yapıya dur diyerek hizmet ve üretime geçiş sağlayacağız. Bölgemizin geçim kaynağı olan çay ve fındık için örnekleri olan Belediyemizin yan kuruluşları ile çay üretim tesisleri kurmayı planlıyoruz. Balaban veya Hayrat’ta bir paketleme tesisi ile marka oluşturulacak ve üyesi bulunduğum ve Trabzon delegesi olduğum yurt genelinde yapılanmış Kooperatif Birliği aracılığı ile bunun pazarlanması sağlanacak. Böylece çayı yeniden geçim kaynağı ve refah veren ürün haline getireceğiz. Kuracağımız yeni tesislerle gençlere iş imkanı sağlanacak ve geri dönüş göç oluşacaktır. Bu tesisler sadece çay için değil fındık, kivi ve arıcılık için de uygulanabilir” ifadelerini kullandı.

 

Turizm hareketliliği için yayla yollarının betonlanması ve genişletilmesi gerektiğini ifade eden Yıldız; “Ulaşım kolaylığının sağlanması ve buradan Yente Yaylasından Uzungöl’e ulaşacak bir yol ağının kurulması projesi hazırladık. Hazırlanan bu proje için gereken yemek ve konaklama tesisleri ilk etapta yer tahsisleri yapılarak yap işlet devret ya da belediye tarafından yapılarak yerli esnafa kiralanması yoluna gidilecektir” dedi.

 

Hayrat için ayrıca Gençlik Merkezi projesi yapmayı planladıklarını belirten Yıldız; “Gençlik Merkezi ile spor ve dinlenme alanları, ayrıca cafe ve sinema salonunun bulunduğu bir kompleks yapmayı planlıyoruz. Bu projelerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Turizm Bakanlığımızın katkıları ile yapılması sağlanacak. Gerekirse iş adamlarımızın ve kent konseyinin desteği devreye sokulacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Yıldız, “41 mahallesi ile sosyal belediyecilik anlayışının hizmetleri ile tanışmaları ve hizmet için, hantal gidişe son vermek için, Hayrat için varız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Behram Yıldız Kimdir?

1953 yılında Hayrat Yarlı Köyü’nde doğdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Samsun, Ankara ve Diyarbakır’da çalıştı. Daha sonra Çaykur’a geçiş yaptı. Hayrat Çay Fabrikası’ndan 2003 yılında emekli oldu. 2003 ile 2012 yılları arasında Özçay Kooperatifinde Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı. Türkiye Kooperatifler Birliği Trabzon delegesidir. Evli ve altı çocuk babasıdır.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24