Gözümüz aydın, yeni sistem belli oldu

Kararsızlık insanı olumsuz etkileyen, performansını azaltan olumsuzluklar içinde barındıran durumdur. Karar ise puslu durumu ortadan kaldırır. Ülkemizde eğitim alanında yaşanan gelgitler gerek öğrencilerde gerekse velilerde kafa karışıklığı ve gerginlik oluşturmuştu. Hafta sonu Milli Eğitim Bakanı tarafından yeni liselere geçiş sistemi açıklanarak bu kafa karışıklığı bir nebze olsun giderilmiş oldu. Şimdi artık öğrenciler ve veliler önlerine bakmalı, sistemle cebelleşmek yerine kendilerini hedefe kilitlemeliler.

 

 

Daha iyisini bulana kadar eldeki en iyisidir düşüncesinden hareketle inanıyorum ki bu sistem de bir zaman sonra değiştirilecektir. Biz şimdi bu sisteme haklı eleştirilere getirmek istiyoruz. Sadece isme bakıp eleştirenleri art niyetliler olarak görüyorum. Değişim bu sene olmayacaktı ama oldu. Hakemin kararı eleştirsek de değişmiyor maalesef. Biz de bununla yaşamayı bileceğiz. Yapılacak sınavda 6,7,8. sınıflardan soruların sorulması en az bu sene için yanlış olarak görüyorum. Öğrencileri sınav stresinden kurtarmayı hedefleyen düşünceye terstir bu uygulama. Geçmişe dönük sınıflardan soru sorulması dershanecilik ve kurs faaliyetlerini daha da artıracaktır. Üç sınıfın müfredatını 60 soruyla ölçmek hangi eğitim mantığıyla izah edilebilir? Bunun altında bir amacın olduğunu zannediyorum. Çünkü üniversiteye giriş sınav sisteminde yapılan değişiklikte bu soru sayısının azlığı dikkat çekiyor. Kanımca burada derslerin önemi değil de sıralamanın önemi hedefleniyor.

 

 

Adrese dayalı okul seçimi büyükşehirlerde sıkıntı oluşturabileceği görüşüne karşı okul notları önem taşıdığı ifade ediliyor. Burada öğretmenin önemi, notu, ağırlığı ve sorumluluğu artıyor. Adaletini kaybetmeyen öğretmen yeni sistemin hayati derecede yaşamasına neden olacaktır. Eğitimin dışında başka unsurlar devreye girmedikten sonra öğretmenin adalet anlayışında genel olarak farklılaşma olmaz diye düşünüyorum. Yoksa bu vebali öğretmenlerimiz kaldıramaz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı kobay olarak düşünen ve her aklına düşenin değiştirip mahvettiği bu sistem değişikliği bir son olsun artık. Yeter ki mazlum ve fedakâr Anadolu insanlarının çocuklarının önü kesilmesin. Yeter ki eğitimde fırsat eşitliği sözde kalmasın. Gerisi bir şekilde hallolur.

 

“Okullarımızı Tanıyalım” Projemiz devam ediyor

 

Son olarak başlattığımız “Okullarımızı Tanıyalım” projemizin nasıl gittiğinden birkaç cümle ile söz edelim. Of’un ve ülkenin eğitimine katkı olsun diye bir proje başlattık. Belki iş yükümüzü artırdık, belki ekonomik sıkıntılarımızı artırdık. Olsun. Bizim bir eğitim davamız var bu ülke için. Yarınlar ancak eğitilmiş nesillerle güven altına alınabilir. Belki bu projenin değerini anlamayanlar ve anlamayacak olanlar olacaktır. Biz hedef olarak ne için çıkmışsak yola o hedefle devam etmeye çalışacağız. Doğrusu eğitim mefkûresi olmayanlardan anlaşılmak beklentisinde de değiliz. Gönüllü olarak çıktığımız yola “Eğitim Gönüllüsü” olanlarla devam edeceğiz. Gerisi için geriye de bakmayacağız. Bir adım önünü göremeyenlerden yarını görmesini beklemiyoruz. Kendi olamayanların kendi olmadıklarını görecek kadar gözlerimizi açan Rabbimize şükrederiz.

 

Her gittiğimiz okulda yeni güzellikler ve farklılıklar görüyoruz. Başladığımız projenin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Bu hafta Eskipazar İlk/Ortaokulundaydık. Az çok okulun geçmişine dair bilgilerimiz vardı. Gidip gördüğümüzde okulda büyük değişiklik ve güzelliklere şahit olduk. Okul yaz tatilinde bütün idareci, öğretmen ve yardımcı personelce boyandı. Çok da güzel oldu. Gerek okulun temizliği, gerek diğer birimlerim tertip ve düzeni bu okula bir idareci elinin değdiğini gösteriyor. Okula katkılarından dolayı Okul Müdürü Sadık Yardım’ı tebrik etmek gerekir. Bu bölgede böyle bir ekip oluşturması, ekibiyle kaynaşarak akademik başarının yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere önem vermesi çok önemlidir. Bu kadro önümüzdeki yıllarda çok daha güzel başarılar elde edecektir. Hangi okul olursa olsun. Gördüğümüz güzellikler bizi mutlu ediyor, gelecek adına umutlandırıyor.

 

 

Camiyi de en az okul kadar önemsiyoruz. İkisi birlikte çalışırsa önemli güzellikler yaşanacaktır. İmam ve öğretmen eğitim işini iyi yaparsa toplumda birçok sıkıntı ortadan kalkar. Bu anlamda projemiz ileriki aşamada cami ve Kuran Kursları ile de çeşitlenebilir. Önümüzdeki günler ne getirir bilemiyoruz. Bakalım Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler.

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24