EŞLER ARASINDA Kİ SORUNLU İLETİŞİMLER

Hanımlarımızdan şikayetler var. Bu yazıya karar verdiğimde yaklaşık beş civarında hanımdan kocasından ilgisizlikleri sebebiyle şikayet geldi. Bunlardan üçünü buraya almaya karar verdim.

Hoca Hanım Nizamettin Hocam “ bizler kocamla bir yıllık evliyiz. Ne acıdır ki kocamla ancak yemek esnası birkaç dakika sohbet fırsatı buluyoruz. Onun haricinde kocam benimle kesinlikle ilgilenmiyor. Benimle ilgileneceği yerde bilgisayarın ve cep telefonuyla ilgilenmeyi tercih ediyor.”

Eşim yakın bir komşusundan bahsetti. Nizamettin komşum kocasından şikayetçi. Kocası kendisiyle ilgileneceği yerde gidip bilgisayarla ve televizyonla gece yarılarına kadar ilgilenmekte.

Bir hanımefendi kocasının kendisini aşağıladığını söyledi. Kocasının üst katta ki kadını kastederek kendisinin geri zekalı olduğunu tekrar tekrar söylediğini ifade etti.

Böyle onlarca hanımdan şikayetler almaktayız. Bugün karı koca arasında ki etkili iletişimden bahsetmek isterim.

Bakınız hanımlar evde dört duvar arasında saatlerce çocukları ve kocaları için mücadele vermektedir. Kocalar eve geldiklerinde mutlaka hanımlarıyla güzel sohbet fırsatı bulmalıdırlar. Hanımlarını güzel sözlerle ruhlarını okşamalıdırlar. Hanımlarını aşağılamamalı ve küçümsememelidirler. Bakınız bir hanım okuyucu ne diyor; Kocam sabahleyin selamsız evden çıkar. Akşama kadar beni arayıp konuşmaz. Akşam eve geldiğinde selamsız eve girer. Evde önüne yemek koyarım fakat bir kere olsun bana tatlı bir söz etmez. Geçer televizyon başına gece yarılarına kadar televizyon seyreder. Benimle bir tek kelime etmez. Ben kimle sohbet edeceğim?!

Görüyorsunuz değil mi belki biz erkekler için bir manası yok ama hanımlarımız için tatlı sohbetin ne kadar önemli olduğunu buradan daha iyi anlamamız lazım gelmektedir.

Kadın ister çalışsın ister çalışmasın mutlaka kocaları tarafından ilgilenmesi zarureti vardır. Koca eve geldiğinde mutlaka hanımına tatlı bir sohbet etmesi lazım gelmektedir. Ayrıca hanımın hafta geçmeden mutlaka dışarıya çıkarması lazım gelmektedir. Hanımını alıp mutlaka bir lokantaya yada bir tiyatroya getirmesi kadının üzerinde ki stresi atması için olmazsa olmaz işlerdendir.

Hanımlar eşleriyle dışarıya çıkmaya çok istemekte. Eğer kadın evden hiç çıkmayıp senelerce evde kalırsa kimse kusura bakmasın ama yine de yazacağım mutlaka psikolojisi bozulacaktır. Bu sefer kocalar hanımlarını doktora taşıyacaklarını unutmamaları lazım gelmektedir.

Kocalar mutlaka hanımlarıyla tatlı bir sohbet etme fırsatını bulması lazım gelmektedir. İşin bir de küfür boyutu var. Hanımlardan biri kocasının her daim anne ve babasına küfür ettiğinden şikayet etmektedir. Bu nasıl bir ilişki inanın bana anlamakta zorlanmaktayım. Bu kocalar nasıl bir kafa taşımakta tuhaf bir durum var. Bir başka kocada hanımının eve para getirmediğinden hanımına verip veriyormuş. Kardeşim kadın çalışmak zorunda değil ki! Kadın kocasıyla eviyle ve çocuklarıyla ilgilenmesi Rabbimiz tarafından kendisine görev verilmiştir. Zaten çalışıyorsa parayı da kocasına vermesi gerekmez ki! Kadın parasını çocukları ve kendisi için biriktirebilir. Koca zorla hanımının parasını alamaz.

Kocalar eğer yuvalarında mutluluk istiyorsa şunu asla unutmamalıdırlar. Yuvada hanımlarıyla tatlı ve güzel sohbet fırsatı bulmalıdırlar. Evlilik sadece cinsellik üzerine kurulu değildir…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24