Dernekpazarı’nda Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Dernekpazarı’nda da kutlandı.

Dernekpazarı’nda Gaziler Günü kutlandı

Hasan Cansız  Kom Otelcilik Turizm Meslek Lisesi bahçesindeki Atatürk Anıt’ına çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Jandarma Komutanı  Kd. Bşcvs. Bayram Yasin, konuşmasında 13 Eylül 1921’de başlayıp 22 gün 22 gece süren dünyanın uzun ve en kanlı muharebelerinden biri olan Sakarya  Meydan Savaşı ile ilgili açıklamalar yaptı.

 

19 Eylül 1921’de Başkomutan Mustafa Kemal’e verilen “Gazilik ve Marşallik” ünvanı gereği her yıl kutlanan “Gaziler  Günün” önemini  belirterek şu ifadelere yer verdi;

 

“Bilinmelidir ki Türk Halkının azim ve kararı, her  türlü zorluğu  yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek  yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğruna  akan kanların  hesabının mutlak surette  sorulacağından emin olunuz. Al rengini şehit kanından  alan  Şanlı Bayrağımızın rengi, son dönemde toprağa  düşen  şehitlerimizin kanlarıyla daha da katmerleşmiştir. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de saygıyla anıyorum.

 

Okunan şiir ve Tarihsel bilgileri  içeren  bir  öykünün  okunmasıyla  program sona  erdi.

 

Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24