Dernekpazarı Kurtuluşunu kutladı

Dernekpazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Dernekpazarı Kurtuluşunu kutladı

Dernekpazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşu düzenlenen törenle kutlandı.

 

Lise Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtına Çelenklerin konulmasının ardından kutlama programı Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda devam etti.

 

Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Murat Özdinletir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Dernekpazarı Belediye Başkanı Cevdet Cemal Cansız bir konuşma yaptı.

 

Cansız konuşmasında; “Çok okumalıydık, okumadık. Okuduğumuzu anlamalıydık, anlamadık. Çok çalışmalıydık, çalışmadık. Çok üretmeliydik, üretmedik. Tam da sömürü ile beslenen ülkelerin istediği gibi tüketim toplumu olduk.  Dünyaya meydan okuyan Osmanlı ne zaman bilimin dışına çıkılmışsa duraklama ve çöküş başlamış ve nihayet  birinci dünya savaşı son noktayı koymuştur. Milletimizin azim ve kararı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş savaşını verip  yok olan bir İmparatorluğun yerine  bugün ki Türkiye Cumhuriyeti  Devletini kurmayı başarmıştır. Bir Ülke  kanla bir sefer kurtarılır. Korunması ise sürekli mücadeleyi gerektirir. Aksi halde tekrar başa dönülür. Ülkemizin bir daha kurtarıcılara ve kurtuluş günlerine muhtaç olmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Slayt gösterileri ve müzik eşliğinde okunan şiirlerin ardından günün anlamı ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren şiir ve kompozisyonlar okundu.

 

“Yedi Bölge, Tek Türkiye”  Halk Oyunları gösterisi ve İlçemizin geçmişten bu güne fotoğrafları slayt gösterisi ayakta  alkışlandı.

 

Müzik Öğretmeni Ersin Yeşilyurt yönetiminde  öğrencilerin sunduğu konserin ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Of Halk Eğitimi Halkoyunları ekibinin sunduğu oyun  gösterileriyle program sona erdi.

 

Haber-Foto:Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24