Dernekpazarı Halk Eğitim, halkı eğitiyor

Dernekpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslar, Dernekpazarılılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Dernekpazarı Halk Eğitim, halkı eğitiyor

Trabzon’un en az nüfusa sahip olan ilçesi olan Dernekpazarı, sürekli göç veren bir ilçe olması nedeniyle azalan nüfusuyla hizmet almada önemli sıkıntılar yaşıyor. Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen kurslar da nüfus azlığı nedeniyle kısıtlı olmasına rağmen açılan kurslara halkın ilgisi yoğun oluyor.

 

Akköse Mahallesi’nde açılan Aşçı Yardımcılığı Kursu’na 30 kursiyer katılırken,  Dernekpazarı Kız Kur’an Kursu’nda açılan 3-6 yaş çocuk etkinlikleri kursuna 18 kursiyer,

Halk Eğitimi Merkez binasında açılan Katı ve Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşleme kursuna 14 kursiyer, Bilgisayar Kullanımı Kursuna 16 kursiyer, Basit Dikiş-Nakış ve İğne Teknikleri kursuna 15 kursiyer katılırken öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Trabzon ve Yöresi Erkek ve Kadın Halk Oyunları kursuna da çok sayıda öğrenci katılıyor.

 

Kısıtlı imkanlara rağmen özveri ile çalıştıklarını ve çok sayıda kurs açmayı başardıklarını belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Aydın, kurs çalışmalarının devam ettiğini, Bağlama- Gitar ve bayanlara yönelik El Sanatlarıyla Giyim Üretim Teknolojisi alanlarında da kursların açılması için  alan taramaları ve hazırlıklar devam ettiğini, vatandaşların katılımı beklediklerini ifade etti.

 

Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24