Büyükşehir Belediyesi tarihe değer veriyor

Tarihi yapıları gün yüzüne çıkarmaya devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Dernekpazarı Çalışanlar Mahallesi’nde bulunan tarihi okul binasının restorasyonunu da tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi tarihe değer veriyor

Trabzon genelinde birçok tarihi yapıyı restore ederek şehre kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Dernekpazarı ilçesinin Çalışanlar Mahallesi’nde bulunan tarihi okul binasının restorasyonunu da tamamladı.

 

Tarihi yapıları gün yüzüne çıkarmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat Ortamahalle’de bulunan tarihi Konukevinin restorasyon çalışmalarına da başladı.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi yapıların yaşatılmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.

 

Kentsel dönüşüm çalışmalarında bu alanda çok büyük adımlar attıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, muhtelif alanlarda bulunan tarihi yapılarla da özel ilgilendiklerini ifade etti.

 

Gümrükçüoğlu, “Dernekpazarı ilçemizde tarihi okul binasını restore ederek şehrimize kazandırmış olduk. Aynı şekilde Akçaabat Ortamahalle’de tarihi Konukevinin restorasyon çalışmalarına başladık. Ortahisar ilçemizde tarihi Kızlar Manastırı’nın restorasyonunda sona gelmiş durumdayız. Aynı şekilde yine ortahisar ilçemizde tarihi Taşkın Konağı’nın restorasyonunu da kısa süre önce tamamlamış bulunuyoruz. Trabzon’da tarihi korumaya, ortaya çıkartmaya ve yaşatmaya büyük önem veriyoruz” diye konuştu. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24