Uzungöl’de Bisiklet Şampiyonası

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde Uzungöl’de düzenlenen Çaykara-Uzungöl Dağ ve Yol Bisikleti Şampiyonası ile bir ilk gerçekleştirildi.

Uzungöl’de Bisiklet Şampiyonası

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesinin katkılarıyla Uzungöl’de Çaykara-Uzungöl Dağ ve Yol Bisikleti Şampiyonası düzenlendi.

 

Uzungöl sporseverlere ev sahipliği yaptı

Doğasıyla tüm dünyayı kendine hayran bırakan, ülke turizminin göz bebeği Uzungöl, bu kez sporseverlere ev sahipliği yaptı.

 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce bisikletçi, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Çaykara Kaymakamlık ve Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Çaykara- Uzungöl Dağ ve Yol Bisiklet Şampiyonasında pedal çevirdi.

 

4 kategoride yapılan yarışlarda birincilik kürsüsüne iki Kocaeli, bir Konya ve bir de Trabzonlu bisikletçiler çıktı.

 

Bu etkinlikle turizme yön vermek istiyoruz

Uzungöl’ün doğal yapısı gereği bu tür etkinliklere çok uygun olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı; “Sporun gücünü de kullanarak Uzungöl’ün doğasına her yönüyle uygun bu etkinlikle turizme katkıda bulunmak ve yön vermek istiyoruz. Doğa sporlarının her türlüsünün yapılmasına imkan sağlayan ortama sahip olan Uzungöl’deki bu yarışlara ilginin uluslararası alanda artacağına inanıyorum. Çünkü, gerek zorluğu ve gerekse doğa güzelliğiyle dünyada eşi benzeri olmayan, muhteşem bir doğa görseline sahip parkura sahibiz” ifadelerine yer verdi.

 

Hedef dünya şampiyonası

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ise konuşmasında “Uzungöl’ün sadece doğa ve göl turizminin yanı sıra dağ ve bisiklet turizmine de açmak için her şeyi yapacağız” ifadelerine yer verirken, Şampiyonanın gelecek yıllarda uluslar arası platforma taşınması için çaba göstereceklerini kaydeden Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ise  ; “İlk kez düzenlenen bu şampiyonanın ışığında ileriki yıllarda Çaykara-Uzungöl-Demirkapı güzergâhında bir dünya şampiyonası yapılacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Kürsüyle Çıkanlar

Köprübaşı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Müftü Ali Fuat Baycan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Muammer Akman, Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt ile Şube Müdürleri Adnan Köseoğlu ve Yusuf Çebi ile İl Temsilcisi Tarkan Kalaycıoğlu’nun da takip ettiği yarışlarda Dağ Bisikletinde birinciliği Kocaeli’nden Abdülkadir Kelleci kazanırken, Master 35+’da kürsüye aynı ilden Nevzat Kıral çıktı. Yol Bisikletinde Konya’dan Nezir Dalgıç, Halk Yarışında ise Trabzon’dan M. Furkan İlik birinci oldu.

 

Dağ bisikleti - Elitler kategorisi

Abdülkadir Kelleci (Kocaeli Brisa S.K.), Emre Yavuz (Rize Gençlik S.K.),Ömer Cumhur Poyraz (Osmaniye S. K.)

 

Dağ bisikleti  - Master 35 +

Nevzat Kıral (Kocaeli – ferdi),Oğuz Özçelik (İstanbul – ferdi),Ataman Şekerci (Korgöz Döşemealtı).

 

 

Yol bisikleti – Yıldız erkekler

Nezir Dalgıç (Konya Çumra Belediyesi),Doğukan Abaza (Giresun Lisesi B. T.),Melih Çetin (Konya Çumra Belediyesi).

 

Yol bisikleti – Halk yarışı

M. Furkan İlik (Trabzon – ferdi), İrfan Başkaya (Trabzon – ferdi),Adil Musa Zafer (Trabzon – ferdi).

İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24