Şehit Komiser Ahmet Çamur’u binler uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde hain teröristler tarafından düzenlenen saldırıda Şehit düşen Özel Harekat Komiseri Ahmet Çamur, Çaykara’da binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Komiser Ahmet Çamur’u binler uğurladı

Hakkari Yüksekova karayolunu iş makineleri ile kapatmaya çalışan PKK'lılara müdahale etmek için gittiği görevde teröristlerin uzun namlulu silahlar ve roketatarla düzenlediği saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Özel Harekat Komiseri Ahmet Çamur, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Şehit Komiser Ahmet Çamur'un cenazesi bugün öğle saatlerinde Van'da düzenlenen törenin ardından Trabzon'a getirildi. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Trabzon Havalimanı'na getirilen Ahmet Çamur'un naaşını İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile çok sayıda polis ve askeri görevli karşıladı.

 

Aynı uçakla birlikte Trabzon'a gelen şehit eşi hakim Gökçen Çamur ile kızları Elanur (11), Begüm (7) ve Tuğçe Çamur (3) cenaze için Trabzon'un Çaykara ilçesine hareket ettiler.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA CENAZEYE KATILDI

Çaykara Merkez Camii önünde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan cenaze namazı şehidin ikizi Mehmet Çamur, kardeşleri Ömer ve Hasan Ali Çamur ile yan yana kıldı.

 

Erdoğan ve törene katılanlar cenaze namazının ardından dualar okudu. Vatandaşların büyük bir Türk bayrağı açtığı tören sonrası bir süre omuzlarda taşınan Çamur'un naaşı cenaze aracına konuldu. Çamur'un naaşı daha sonra Soğanlı Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

 

BAKANLAR DA CENAZEYE KATILDI

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra şehidin eşi Gökçen Çamur ve çocukları, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Süleyman Soylu, Adnan Günnar, Muhammet Balta, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Eski CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Ak Parti Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Hasan Karal, çevre illerin valileri, çevre ilçelerin kaymakamları ile çeşitli siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

KILIÇDAROĞLU, ÇELENK GÖNDERDİ

Şehidin eşi Gökçen Çamur ve kardeşleri ile bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Yargıtay Başkanlığı, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de çelenk gönderdiği görüldü. 

 

VATANDAŞLAR BAYRAKLARLA YOLA ÇIKTI SELAM DURDU

Tören öncesi şehidin cenazesinin bulunduğu konvoyun Çaykara ilçesine getirilişi sırasında çok sayıda vatandaşın yol kenarlarında toplanıp ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp selam durduğu gözlendi. Konvoyun geçtiği Karadeniz Sahil Yolu'ndaki üst geçitlere de "Emanetin şerefimizdir" yazılı pankartlar ile Türk bayrakları asıldığı, Çaykara ilçe merkezinin de Türk bayrakları ile donatıldığı görüldü. 

 

ONLARA ÖLÜLER DEMEYİNİZ

Şehit cenazesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birlikte Ahmet kardeşimizi ebedi yolculuğuna her hangi bir mefta gibi uğurlamıyoruz. İnanıyoruz ki şahadet mertebesine ulaşmış olan bir şehidi uğurluyoruz. Ne mutlu onun ailesine. Ne mutlu onun tüm yakınlarına. Az önce hocamızın da ifade ettiği gibi peygamberlikten sonra en yüce makam. Makamların yücesi olan böyle bir makama Ahmet kardeşimiz ulaşmış durumda. Malum şuan da terör denilen bir bela ile baş başayız. Tabi bazı şeyler biliniyor, bazı şeyler bilinmiyor. Değerli kardeşlerim şunu bilmenizi istiyorum. Kendisine silah doğrultan kim olursa olsun her teröriste polisimize de askerimizin de vurma hakkı ve yetkisi vardır. bu kesindir. Ve şuan da yüzlerce teröristi askerimiz, polisimiz aslında gömmüştür. Tabi yeterli mi yeterli değil.. Bu mücadele devam edecek. Burada rehavete kapılmak yok. Biliyorsunuz, katil maktul meselesi ilk insanla başladı. Yani Hz. Adem'den sonra Kabil, Habil.. Kabil, kardeşi Habil'i katletti. Az önce hocamız kitabımızdan bir ayet okudu. Orada Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz hükmünü okudu. Onlar diridir siz bilemezsiniz hükmünü okudu. Kıyamete dek bu mücadele sürecektir. Bir tarafta hak olacak, bir tarafta batıl olacaktır. Bunlar batılın askerleridir. Bu batılın askerlerine karşı bu mücadele milletçe hep beraber sürdüreceğiz.

 

BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEPİZ

Sevgili  şairimizin,  Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Bu topraklar şüheda kanıyla yoğrulmuş topraklar. Bu mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Yeter ki biz bir olalım. Beraber olalım. Bir birimizi Allah için sevelim. Tek millet  olacağız. Tek vatan olacağız. Tek vatan olacağız. Devlet içinde devlet asla müsaade etmeyeceğiz Buna fırsat vermeyiz. Vatanımız asla böldürmeyeceğiz. Bayrağımızı bayrak asla alternatif olarak kabul etmeyiz. Bu milleti bölmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Ve ben sizlerden sabırlar metanetle şuana kadar gösterdiğiniz bu mücadele kararlığınızı devam ettirmenizi istiyoruz. Ama bilesiniz ki er geç bu konuda hakka teslim olanlar galip gelecektir" dedi. 

 

ÇAYKARA’DA HAYAT DURDU

Şehit Komiser Ahmet Çamur’un cenazesine binlerce kişi katıldı. Cenaze törenine katılmak için Trabzon’un ilçelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda vatandaş Çaykara’ya akın etti. Yoğun katılım nedeniyle  Çaykara’da adeta hayat durdu. Çaykara merkez Cami önündeki cadde komple yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Cenaze namazı için alana sığmayan vatandaşlar ara sokaklara ve alandaki işyerlerine girerek cenaze namazını kıldılar.

 

Çaykara’nın giriş ve çıkış mevkilerinde büyük araç kuyrukları oluştu. Cenaze namazının ardından yolun ulaşıma açılabilmesi için trafik ekipleri yoğun bir çaba gösterdi. Saatlerce bekleyen vatandaşlar yolun açılmasının ardından Çaykara’dan ayrılabildiler.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ.
DURSUN SULUKAN.EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ. - 9 yıl Önce

ŞEHİDİMİZE ALLAH RAHMET ETSİN VE GERİDE KALAN TÜM AİLE FERTLERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLERİM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24