BU NASIL MUHAFAZAKARLIK?

Birkaç gün önce akşam üstü cep telefonum çaldı. Karşıda eski bir arkadaş. Kendisi kendi çapında iyi bir Müslüman. Müslümanın derdiyle dertlenmeye çalışan elinden geldiğince gençlerimize faydalı olmaya çalışan bir kardeşimiz.

Benden bir konuda yazı yazmamı istedi. Konuyu söylediğimde sizde neden bahsettiğimi anlayacaksınız. Konu, sahibi muhafazakar bir özel televizyon kanalıyla ilgili. Televizyonun ismini reklam olur endişesiyle yazmayacağım. Fakat bahsedilen televizyondan rahatsızlık duyulan dizileri yazdığımda nasipse inşallah hangi televizyondan bahsettiğimi anlayacaksınız. Bu özel kanalda yayında olan iki dizi sebebiyle tarafımdan yazı yazılması istenmekteydi. Dizilerden biri devlet korumasındaki kimsesiz çocuklar ve gençlerle ilgiliydi. Diğeri de Nevşehir’de geçen güçlü bir aile hakkında kurgulanmaktaydı. Bu iki dizilerden birincisinde devlet korumasında ki çocuk evlerinde kalan beş tane kızımızın başından geçen aşk olayları işlenmekte. Bu dizide hangi bölüme baksanız mutlaka kızlarımızdan biri bir aşk yaşamakta. Her bölümde mutlaka bir aşk sahnesi var.

Diğer dizimizde daha başka bir formatta. Bu dizimizde de bu güçlü ailenin oğlu önüne gelen geçen kadından çocuk peydahlamakta. Yada diziye konu diğer ailenin kızları evlilik dışı çocuk yapmakta. Sizin anlayacağınız tam bir rezalet.

Her iki dizde de aile ve toplumsal değerler ayaklar altına alınmakta. Kardeşimizin derdi bu televizyon sahibi muhafazakarda nasıl oluyor da bu dizler çekilip halkımızın önüne sunulmakta?! Bence de çok doğru bir tespit.

Her şeyden önce şunu yazmak lazım ki bu ülke Müslümandır. Müslüman çatısı altında asırlarca kalmıştır. Nasıl oluyor da sahibi muhafazarken bir televizyonda bu dizler çekilmekte?! Bu dizleri çeken televizyonun sahibi insanımız hiç mi bu dizlerden bir rahatsızlık duymamakta?! Eğer bir rahatsızlık duyuyorsa neden bu dizlere yol vermektedir?!

Eğer sorun reyting ise para ise bu dizilerin sonucu olarak toplumsal yapımızda açtığı yaralardan daha mı önemli para?! Ben söyleyeyim para toplumsal yapımızdan daha önemli değildir.

Aslına bakarsanız hükümetimiz bu tür dizilere bir çözüm bulması lazım gelmektedir. Bu diziler toplumsal yaralarda önüne geçilemeyecek yaralar açmaktadır. Zaten toplumsal yapımız SOS verirken bu dizlerle yaraların genişlemesi kimseye bir fayda vermeyecektir. Bakınız TGRT’DE “Müslüman olanlar” adlı yapımı izliyorum da ne gördüm biliyor musunuz ?! Ben söyleyeyim Müslüman olan bir Hanımefendi bakınız ne diyor;” Sizlerin dizlerine bakıyorum da hangisine baksam evlilik dışı pek çok eylem işlenmekte. Ya evli kadın başka bir erkekten hamile kalıyor yada evli bir erkek başka bir kadını hamile bırakıyor.” Sizler nasıl oluyor da bu dizlere bir dur diyemiyorsunuz?!” Görüyorsunuz değil mi kadın nasılda dertli.

Bu televizyonun sahibi hiç vakit geçirmeden mutlaka bu tür yapımlara bir dur demeli. Eğer bu tür yapımlar yapmaya devam ederse muhafazakâr kardeşlerimiz zannımca bu televizyona bakmayacaklar. Buda reyting basamaklarında gerilemelere sebebiyet verecektir. Bu durumda bu televizyonun reklam gelirlerinde bir azalmaya sebebiyet verecektir. Bu televizyonun sahibi kardeşimiz bu durumda zarar edecektir.

Bu ülkede ahlakta reyting yapmalıdır…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24