BEKLENTİ BÜYÜK

Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Başkanlığında yeni devlet düzenimiz hayırlı uğurlu olsun. Halkımız üzerine düşen vazifeyi yapmıştır. Bundan sonra seçilenler üzerlerine düşen vazifeyi yapmakla yükümlüdürler. Bundan sonra halkımızın temel ihtiyaçlarının öncelikle karşılanması lazım gelmektedir. Öncelikle milli ve manevi kalkınma sonra temel ihtiyaçlardan geçim, maaş politikaları ve milli sanayi gibi temel ihtiyaçların karşılanması en öncelikle işlerimiz arasındadır.

Biliyorum şimdi yazacaklarım zenginlerimizin hoşuna gitmeyecek ama bu ülkede çöpten topladıklarıyla kimsenin canına malına musallat olmadan yaşayan insanların varlığını da haykırmamız bir insani gerekliliktir diye düşünmekteyim. Bu ülkede belki onlarca milyarder var ama ondan daha az olmamak üzere de pazarda akşam üzeri atılan meyve ve sebzeleri alıp evine getiren onlarca kadından da bahsetmesek herhalde Allah indinde mesul duruma düşeriz diye düşünmekteyim.

Sosyal devlet halkını bir bütün olarak değerlendirir ve ona göre politikalar üretir. Sosyal devlette zenginler öncelikleşmez aksine fakirler daha önceliklidir. Fakirlerin hayatları daha aklı bir duruma gelebilmesi için ekonomik adımlar atılır.

Sosyal devlet milli bir eğitimin adımlarını da atar. Bakınız öyle bir zaman diliminden geçiyoruz ki aynı hükümet zamanında aynı Milli Eğitim Bakanlığı zamanında bile bir çok kere sistem değişir. Bizlerin oturmuş bir milli eğitim sistemimiz yok. Bu yeni düzende Milli Eğitim Bakanlığına atanan Ziya SELÇUK’UN bir artı olduğu ortadadır. Sayın SELÇUK Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilmiş olan belki de tek Öğretmen kökenli Bakandır. Bundan dolayı Öğretmenler Sayın SELÇUK’UN atanmasından son derece memnun kalmışlardır. Ayrıca Sayın Bakanın Bakanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk iş olarak Öğretmenlerin ispiyonlandığı Alo 147 hattının kaldırılmasını istemesi ve o doğrultuda bir irade göstermesi Öğretmenleri daha bir heyecanlandırmıştır. Konu buraya gelmişken Eğitimde Fatih Projesininde gözden geçirilmesi elzemdir. Bakınız üç gün önce basına düşen bir haberi sizlerle paylaşmak isterim. Gelişmiş ülkelerin başında gelen İngiltere’de 140 civarında kara tahta kullanılan okulda yapılan bir araştırmada kara tahta kullanılan okullarda başarı bilgisayar kullanılan okullardan daha yüksek olduğu ortaya çıkmış. Kara tahta teşviki tüm okullarda karara bağlanmış. Zannımca ilerleyen zaman dilimlerinde Sayın Bakanın Öğretmenlerle ilgili daha güzel adımlar atacağı beklenebilir. Bakanımızdan Öğretmenlerin 3600 ek göstergesinin de çıkartılması iradesinin gösterilmesini istiyoruz. Bu konuda Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN iradesi de var olması bu kararın çıkartılması için daha kolay olması gerektir.

Sayın Bakanın öncelikle liseye geçişte bir model oluşturması lazım gelmektedir. Ardından da üniversitelerde milli bir sistem getirmesi lazım gelmektedir. Sayın Bakandan istirhamım Bakanımız bizlerin eğitim sistemimizde ilk uygulamalardan olan Peygamberimizin kurduğu Suffe medreselerini ve daha sonrada Fatih Sultan Mehmet Han tarafından kurulan Fatih medreselerini incelemeleridir. Bu okumaları yaparken de daha sonra gelişmiş ülkelerde ki lise ve üniversite eğitiminin basamaklarını inceleyip ona göre milli bir model oluşturmaya çalışırsa zannımca bu durum bizlerin geleceğimiz adına milli bir sistemin oluşturmamızda bir adım olmasına sağlayacaktır.

Şu unutulmamalıdır ki eğitim sadece maddi değil ayrıca manevi bir yönü de olmalıdır. Sadece maddi yön öncelikleşirse bu durumda millet çoğa gitmez dünyevileşmeye başlayacaktır. O yüzden kalkınması isteniyorsa önce milli ve manevi kalkınma sonra maddi bir şahlanış sağlanmaya çalışılması lazım gelmektedir. Bu yüzden dedelerimiz ve ninelerimiz Osmanlılar zamanlarını çok ilerisinde kurdukları medreselerde maddi ve manevi ilimler beraber okutulmaktaydı. Osmanlılarda medreselerde her ne kadar tefsir fıkıh hadis okutuluyorsa ondan daha az olmamak üzere fizik kimya matematikte okutulmaktaydı. Daha sonraları emperyalistler bundan rahatsız olduklarından içimizdeki ajanları vasıtasıyla medreselerden maddi dersler kaldırıldı. Ve sadece manevi dersler okutulmaya başlanmıştı. Bu durumda da her geçen gün gerilememize sebebiyet vermiştir.

Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’I canı gönülden kutluyorum. Allah her türlü hayırlı işlerinde yar ve yardımcısı olsun…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24