Aydınlığın değerini karanlıktan çıkan bilir

Kirli dünyanın siyaseti de kirli oluyor. Türkiye her geçen gün köşe sıkıştırılmaya çalışılıyor. Köşe sıkıştıranlar da güya “dost” bilinen ülkeler. Ağızlara sakız yapılan meşhur stratejik ortaklık sözü artık külliyen bitmiştir, bitmelidir. Bunu da bundan sonra artık kullanmamak gerekir. ABD son çıkışıyla Türkiye’nin açık düşmanı olduğunu ilan etmiştir. FETÖ’yü koruyan, kollayan, onu Türkiye’ye karşı silah olarak kullanan ABD’nin bugün PKK’nın uzantısı adına ne kadar pudralı isim koysanız da terörist olmaktan kurtulamayacak örgütten Suriye’de 30 bin kişilik ordu kurması ve bunlara 5 bin tır silah vermesi resmen Türkiye’ye savaş açmaktır. Dün Türkiye’yi Suriye batağına çeken ABD;  bugün desteklediği, silahlandırdığı terör örgütüyle Türkiye ile savaşacağını resmen ortaya koymuştur.

 

 

Dünya üzerimize üzerimize gelirken içerideki halimiz de dışarıdaki gücümüzü belirleyeceğini aklımızdan çıkarmamalıyız. İçerideki durum gerek iktidarın içinde olanlar tarafından, gerekse muhalefette olanlar tarafından hala dışarıdaki tehlikenin farkında olmadığını görüyoruz. Bu vazife sadece Cumhurbaşkanı ve birkaç vatan evladına kalmış görünüyor. Bu yükün bu kadar az kişinin üzerine kalması milletimizin işinin ne denli zor olduğunu bize gösteriyor. Kendi çıkarlarını ilahlaştıran insanların ülkenin geleceğinden ne endişesi olur, ne de çalışması olur. Bugün gizli gizli ülke meseleleri üzerinde proje üretenlerin niyetleri kötü olmasa da en azından verdikleri görüntü dosta değil düşmana moral veriyor, düşmanı sevindiriyor.

 

 

Karanlıklar aydınlığa gebedir biliyoruz. Aydınlığın keyfini ancak karanlıktan çıkanlar yaşar. Karanlığın zulmetini yaşamayanlar aydınlığın zaferini anlayamazlar. Türkiye son yıllarda hep zifiri karanlıklar yaşıyor. Şükürler olsun ki Zifiri karanlıklardan Allah’ın da yardımıyla çıkıyor. Ben inanıyorum ki bu zor ve karanlık günler aşılacak ve aydınlıklara ulaşılacaktır. Biz yeter ki mazlumun yanında yer alalım, biz yeter ki hak mücadeleyi vermeye devam edelim. Çünkü inancımıza göre kazanmak değil çalışmaktır bizim görevimiz. Sonucu takdir edecek olan Rabbimizdir. Yeter ki inanalım ve çalışalım. Gayret bizden Tevfik Allah’tandır. Zalimin kaybetmesi zulmünün çekilmeyecek hale gelmesi iledir.

 

 

Solaklı Fen Lisesi’nde tek seçenek başarı olmak

 

Bu yıl başladığımız “Okullarımızı Tanıyalım” Projemizde bu hafta tanıttığımız okulumuz Solaklı Fen Lisesi oldu. Önce Öğretmen Lisesi, sonra Anadolu Lisesi, en son da Solaklı Fen Lisesi olarak isim değişen okul Of’un akademik olarak yükselen yıldızı olacak. Hem konum itibariyle, hem fiziksel donanım bakımından, hem de tüm şehrin değerleri itibariyle sürekli desteklenen okul için bu hedef başarılamayacak değildir. Üstelik  gerek İlçe Milli Eğitim Müdürü, gerek Belediye Başkanı, gerek İlçe Kaymakamı tüm okullarla birlikte Solaklı Fen Lisesi için her daim hazır ve nazır. Bir de eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın maddi ve manevi destekleri her daim okulun yanında olması önemli avantajlarındandır. Okul idaresinin işi sahiplenmesi, işlerini aşka dönüştürmesi de ayrıca not edilmesi gereken okulun artılarındandır. Yeni kurulduğu için her ne kadar öğretmen görevlendirmesi ile okul takviye edilse de öğretmen kadrosu tam olarak oturunca hedeflenen başarıya daha kısa sürede ulaşılacaktır.

 

 

 

Tüm imkânlarıyla seferber olan şehrin gözbebeği Solaklı Fen Lisesi hedefini bölgenin en başarılı olan okulu olmaya dikti. Okul idaresi bu hedefin hayal olmadığını, bunu gerçekleştirilebileceğine inanıyor. Bu yolda ellerinden gelen gayreti ve çalışmayı yapıyor. Okulda açılan yetiştirme kurslarına büyük önem verilerek bölgenin işini en iyi yapan öğretmenlerini kurslarına getiriyor. Şimdiden Kursların kalitesi şehrin sınırlarını aşmış durumdadır. Gürpınar Teknoloji Vakfının destekleri de küçümsenmeyecek kadar önem taşıyor. Okul Müdürü Osman Hamzaçebi’nin üzerine durduğu kariyerden önce karakter anlayışı okulla bütünleşince ülkemizin geleceği için önemli gençler kazanacağız. Bize düşen görev yöre halkı olarak herkesin elinden gelen desteği verip okulun hedeflerine ulaşmasını sağlamaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24