Of ile Urfa yeni gönül köprüleri kurdu

Duygusal bir toplum olduğumuz inkâr edilemez. Onun için gönül gönüle dokunmayınca, mesafeler de uzaklaşınca toplumsal bağlar zayıflıyor. Geçmişin hataları mı desek yoksa geçmişin ihaneti mi desek bilemiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki o da içimize ayrılık fikirleri sokularak millet bütünlüğümüze derin yaralar açılmış. Türkiye’de milletin arasına örülen suni duvarlar sayesinde toplumlar arasında muhabbet kesildi, muhabbet kesilince de düşmanlık üreten fikirler yayılmasına imkânlar verildi. Ve Türk Milleti yüz yıllardır bir ve beraber olan, aynı uğurda aynı cephede can verenler düşman edilmeye çalışıldı. Tüm bunlara rağmen ülkenin doğusu ile batısı arasında amaçlanan iki düşman topluluk oluşturulamamış şükürler olsun.

 

 

İç İşleri Bakanlığının başını çektiği ve Millî Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü “Biz Anadoluyuz” projesi her yönüyle kardeşlik ve dayanışma ruhunu içinde barındırıyor. Bunu düşünmek, planlamak, hayata geçirmek gerçekten takdir edilesi gereken bir projedir. Belki de ülkemiz için geç kalınmış bir proje olsa da zararın neresinden dönerseniz kardır misali bugün yapılanlar önemli görülmelidir. Proje ile ülke çapında 50 binin üzerinde öğrenci doğu- batı hattında karşılıklı ziyaretleşecekler. Dolaylı olarak da milyonu aşkın insan sirkülasyonu yaşanacaktır proje ile. Bu çapta muazzam projede herkesin işi sahiplenmesiyle proje gerçek anlamda hayat bulabilirdi. Bu iş amiyane olsa da hamallığı olan bir işti. Bu hamallığına gönül koymayanların işi sahiplenmesi mümkün değildir. Gerçekten gönüllerin kaynaşması gönüllerin ortaya konmasıyla olur. Görüntü vererek gönüllü olunmaz.

 

 

“Biz Anadoluyuz” projesi Of halkı tarafından gerçek anlamda sahiplenerek beklenen kardeşlik düşünceleri karşılık buldu. Misafir öğrencileri evlerinde konuk eden hemen hemen bütün aileler seferber oldular. Misafir öğrencileri en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Yaşanması muhtemel sorunlar onların çabası sayesinde en aza indi. 146 öğrenci 14 öğretmen ve idareciyi ağırlayan Of Grubu sonuç itibariyle bu işin içinden yüz akıyla çıktı. Burada işini en iyi şekilde yapan grup liderlerine, rehber öğretmenlere ve gençlik liderlerine özverili çalışmaları hasebiyle teşekkür etmek lazımdır. Dört gün boyunca öğrencilerle bütünleşen, onlarla birlik ve bütünlük gösteren programlarda sıkıntı yaşanmadan sürdürülen proje onlarla gerçek anlamda karşılık buldu. Bütün grup liderleri işlerini en iyi yaparken 6 ve 7. Gruplar bir adım daha önde oldukları da gözden kaçmadı. Programda bir teşekkürü de İlçe koordinatörü HMB Ulusoy Lisesi Müdürü Hakan Berber’e etmek gerekir. Tüm proje boyunca herkes çok yoruldu ama organizasyonun kazasız, belasız ve başarılı bir şekilde sonuçlanması herkeste tatlı bir huzur oluşturdu.

 

 

Urfalı misafirlere gösterilen yakın ilgi ve alaka geleceğe dönük olarak yeni dostluk ve kardeşlik köprüleri kuracaktır. Burada daha çok sorumluluk alması gereken hem Belediye hem Kaymakamlık maalesef çok da işin içinde görünmedi. Bu durum gözle görülür bir şekilde hissedildi. Demek ki Of tüm kurum ve kuruluşlarla ağırlığını koymuş olsaydı güzel olan projenin etkileri daha da büyük olurdu. Her şeye rağmen sorunsuz geçen ve yeni gönül köprüleri kuran bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu ve bunun gibi kardeşlik hukukumuzu ve bağlarımızı güçlendirecek yeni projelerin ortaya konmasını istiyor ve bekliyoruz.

 

 

 

 

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24