Haçlılar saldırırken direnen yine Anadolu oldu

Değişen bir şey yok dünyada dost da belli düşman da belli. Değişmeyen gerçeklerden birisi de düşmanın düşmanlıktan başka bir şey bilmemesidir. Alçaklık, hainlik, zelillik, kahpelik tarih boyunca hiç değişmedi sadece elbise değiştirdi. Giysiler değişse de giyenler aynı kaldı. Değişmeyen bir şey daha var o da zalimlerin mağlubiyeti.  Eninde sonunda zalimler hep mağlup oldu, şimdi de olacaklar. İnsan var olduğundan beri devam eden ve yeryüzünde hayat son buluncaya kadar devam edecek bir mücadelenin bizler bugün oyuncularıyız. Zalime karşı bize düşen doğru yerde durmak, doğruluk içinde savrulmadan mücadele etmektir. Şükürler olsun ki ait olduğumuz medeniyet doğru yerde durdu hep. Doğrularla hareket ettik. Hakkın ve haklının yanında duranın kaybettiği asla görülmemiştir. Onun için bizler kazanacağız.

 

Şahit olduklarımız bize gösteriyor ki daha çok acılar çekeceğiz. Acı ve gözyaşı bizi daha çok kenetleyecek, bir ve beraber olup gerçek kendimiz olacağız.  Biliyoruz ki bu yolun sonunda rızayı ilahi bulunuyor. Ülkemiz ne muazzam ahlaksız bir saldırının içinde mücadele ediyor. Şuanda Türkiye yeryüzünde insanlığın onurunu koruyor. Lakin hâlâ bunu anlamayanlar var. 21. Yüzyılın Haçlı Savaşlarında İslam Dünyasının yükünü dün Anadolu çekti. Bugün yine Anadolu yine Türk Milleti çekiyor. Dün olduğu gibi bugün de binlerce kilo metre uzaktan gelenler bu bölgeye nizam ve intizam vermeye çalışıyor. Bütün zalimler birleşmiş maddi çıkarları uğruna çoluk, çocuk, yaşlı, genç demeden katliam yapıyor. Güya bunu insanlık için yapıyor.  Günahsız nice insan katledilirken sesi çıkmayanlar, kurt postuna bürünmüş koyunlar telef edilirken üzülüyor. Herkes biliyor ki zalimlerin etek- fistan giymesi onları masum ve sivil yapmaz. Sadece Fistan giymiş terörist yapar. Fistan giyerek halkın arasına karışıp, saklanıp askerimizi şehit edenler bedelini ağır ödeyecekler. Mehmetçik insani hassasiyetle sivillere gösterdiği tavrı anlamayanlar herkesi kendileri gibi sanıp bize ders vermeye kalmasına da sabredeceğiz. Biz savaşta da olsak insanlık öğretmeye de devam edeceğiz.

 

Gerek Haçlı zihniyetinden gerekse içimizdeki haçlı âşıklarından güç alsınlar fark etmez.  Nereden destek alırsa alsınlar başaramayacaklar. Çünkü karşılarında ölümü yaşamak bilen, öldükçe yeniden doğduğuna inanan bir millet var. Bu millet çökmeyecek, bu millet kaybetmeyecek. Çünkü hakkın yanında yer alanın kaybettiği görülmemiştir. Allah zalime mühlet veriri ama zafer nasip etmez. Yeter ki bizler hakkın yanında yer alalım, yeter ki zalimin karşısında, mazlumun yanında durmaya devam edelim. Hayatı da ölümü de yaratan Allah’tır. Mesele nasıl öldüğümüzdür. Kimi aşağılık duygular için yaşar, ölür ve arkasından lanet okunacak bir iz bırakır. Kimi de yüksek idealler için yaşar, ölür ama aldığı dualarla ölümsüzleşir. Rabbim vatan, millet, kutsal değerler için yaşayan ve hayatını feda eden yiğitlerden razı olsun. Mekânlarını cennet eylesin. Ailelerine ve ülkemize sabırlar versin. Bizi de bu yüce değerlerden ayırmasın.

 

               Kireçli Dursun Dumangöz Okulu başarı için kararlı

 

“Okullarımızı Tanıyalım” projemize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu hafta 2. Dönemin ilk tanıtımını yaptığımız okulumuz Kireçli Dursun Dumangöz İlk/Ortaokulu oldu.  Kireçli’de de gördük ki başarılı olmak için ille de merkezde olmak, şehirde yaşamak gerekmiyor. İstedikten sonra, çalıştıktan sonra başarılı olmak her yer için kaçınılmazdır. Of’un doğudaki en son okulu olması bakımından devletin önemli bir kurumunu n temsilciliğini yapıyor. Okul Müdürü Ahmet Altunkal bölgenin bir evladı olarak okulu ve çevresini tanıması okul ve kendisi için bir avantajdır. Ahmet Hoca okulun eksiklerini giderme adına bölgenin hayırsever vatandaşlarıyla temasa geçip okulunun ihtiyaçlarını gidermeyi başarmış durumdadır. Fiziksel eksikliği olmayan okulun tek hedefi başarılı olmaktır. Eğitim adına tersine göçü hedefleyen okul Of’tan ve diğer bölgelerden öğrenci çekmeyi amaçlıyor. Şuan bile kısmi olarak bazı aileler il dışına çıkmayıp çocuklarını Kireçli’ye vermişler.

 

Akademik eğitimi önemsediği kadar Değerler Eğitimini de önemseyen okulun şimdiki asıl hedefi milli ve manevi değerleri içselleştirmiş insanlar yetiştirmektir. Ülkemizin birçok yerinden bölgeye gelen Kuran Kursu öğrencilerine eğitim veren Kireçli Dursun Dumangöz Okulu diğer bölgelerle kardeşlik köprüleri de kuruyor. Ahmet Hocanın çalışması ve gayreti kadar idareci ve öğretmen kadrosunun da etkisi var. Aile ortamında bir eğitim yuvasının gerçekleşmesinde yaklaşık 20 yıldır Kireçli’de görev yapan son üç yıldır da Müdür Yardımcısı olan Selim Yılmaz’ın katkıları yadsınamaz. Bütün; idareci, öğretmen, hizmetli, hayırsever kısacası katkısı olan herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Çünkü eğitim en vazgeçilmez davamızdır. Bu davaya hizmet eden herkesi kutluyor, başarılar diliyorum.

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24